Esport er i en rivende udvikling

Hearthstone i et bettingperspektiv

Som tidligere nævnt, er Esport inde i en rivende udvikling, mens bettingbranchen har fulgt nysgerrigt med. Men det er langt fra kun First Person Shooters, Dota2 og LoL, der løber med æren. Det skulle vise sig, at det populære kortspil, Hearthstone, også vil være med.

Hearthstone er i sin grundlæggende form et kortspil, hvor man efter valget af sin hero fra klasserne fra det ellers velkendte World of Warcraft, skal kæmpe med hver sit deck – altså 30 spillekort i mod sin modstander. Man kan vælge imellem 9 klasser: Hunter, Druid, Paladin, Mage, Rogue, Shaman, Warlock eller Warrior. Disse heroes har hver deres unikke egenskaber for ens deck. De 30 kort er opgjort af hhv. Minions, som er monstre eller lignende væsener, abilities, som kan oversættes til trylleformularer og den sidste type er ”weapons”. Med disse 30 kort, skal man angribe modstanderens hero, som har 30 liv fra begyndelsen og som afgøres ved, når en modstander er bragt til 0 liv.

Ud fra en samlet betragtning af ovennævnte oplysninger, kan kortspillet spilles i forskellige spiltyper, og når først virkelige personer engagerer sig i at spille i mod hinanden, opstår det kompetitive element. Det er det element, som både mange spillere fascineres af, såvel som bettingbranchen, der ser sit snit til at tilbyde odds på de helt interessante kampe, hvor profesionelle udfordrer hinanden.

Selve bettingdelen er, ligesom det tidligere er nævnt ved Dota 2 og LoL, ret begrænset. Det er hovedsageligt udfaldet af den enkelte kamp, som der tilbydes at blive spillet på. Til gengæld er udbuddet af dette ret stort. F.eks. tilbydes der på en helt almindelig fredag, d.16/12, at du kan spille på 8 forskellige spil, der strækker sig fra kl 1 om formiddagen til kl 9 om aftenen. Spilmulighederne er altså rigelige, hvis du ønsker at oddse på Hearthstone. Hvorfor esport betting bettingbranchen endnu ikke har udnyttet muligheden til at udvide deres sortiment, hvad angår odds på Hearthstone, er svært at spekulere i, men skyldes formentligt at de følger udviklingen langsomt, og ikke skynder sig mere, end efterspørgslen i grove træk tilbyder.

Vores bedste tips

Ikke desto mindre, så tilbyder flere udbydere odds, herunder danskespil.dk, betsafe.dk, unibet mfl. Værd at ligge mærke til er, at de odds, der udbydes, generelt over hele linjen er væsentligt højere end de odds, der f.eks tilbydes ved betting på Counter Strike eller Dota2. Årsagen skal findes i, at feltet af professionelle i Hearthstone-branchen er mere udvandet, og der derfor ikke er nogle klare favoritter i hvert spil. Det kan både være en fordel for dig, fordi gevinsten, du kan opnå i dit spil er væsentligt højere end hvad du vil opleve i øvrige e-sportsgrene. Samtidig kan det hurtigt blive til en ulempe for dig, fordi det væsentligt mere vanskeligt at gennemskue, hvem der rent faktisk ender som vinder af kampen. I forlængelse af vores tips fra de øvrige artikler, er det bedste tip vi kan give dig her, at ønsker du at spille på Hearthstone-kampe, så skal du kende til branchen utroligt godt. Du skal bruge tid på at studere de respektive spilleres kampe for at forstå, hvordan feltet ser ud, og i hvilken retning udviklingen går, for at afveje dine chancer i indbyrdes kampe. I særdeleshed Hearthstone kræver stor indsigt, ift. mange andre e-sportsgenrer, og du vil opleve at dine odds i højere grad er sats.

Endeligt er vores bedste tip, i forlængelse af det første, at du bør satse dine penge på singler, altså enkelte kampe, med en højere værdi end normalvis. Forklaringen skal ligge i, at nu hvor risikoen netop er større, er oddset ligeså. Det giver dig altså en potentiel gevinst, der også er højere, end hvis du tilsvarende spillede singler på dota2. Det er med andre ord for at holde risikoen længst muligt nede til de højst mulige odds. Samtidig skal indsatsen også være en smule højere for at retfærdiggøre dit singlespil. Vi foreslår en 20-30% større indsats, end du sædvanligvis ville spille på en kupon.

Nu håber vi, at du føler dig bedre klædt på til at bette på Hearthstone. Ved lidt teknisk snilde, indsigt i branchen og singlespil med høj værdi, tror vi på, at du nok skal komme i gang med at vinde stort på Hearthstone i løbet af ingen tid. Held og lykke!